Veszprém

2012.03.01. 09:14

Hasznos játékot kapott az óvoda

Veszprém - Takács László önkormányzati képviselő felajánlásából játékokat vásárolt az Örömhír Evangélikus Keresztyén Óvoda.

zaol.hu

Az Örömhír Evangélikus Keresztyén Óvoda 2011 szeptemberében nyitotta meg kapuit, a gyülekezet és az evangélikus egyház segítségével igyekeztek berendezni az épületet a szükséges felszerelésekkel. Az óvoda udvarán azonban csak egy homokozó és néhány mobil játék állt a gyermekek rendelkezésére. Az óvónők szerették volna biztosítani a mindennapos mászást, egyensúlyozást, ami elengedhetetlen a mozgásfejlődéshez. Takács László önkormányzati képviselő segítségének köszönhetően  pótolták a hiányt, az óvoda egy játékkészletet vásárolt. A műanyag elemekből szabadon variálható játékszert alakítottak ki, lehetőséget biztosítva a kicsiknek a mászásra, egyensúlyozásra, csúszdázásra.



- A téli időszakban a játék elemei jól használhatók a testnevelés-foglalkozásokon, bővítve az eddig alkalmazott mozgáslehetőségeket. A játék lehetővé teszi a mászó, kúszó, egyensúlyozó mozgásformák változatos gyakorlását, segítségünkre lehet a térbeli tájékozódás fejlesztésében. A gyermekek nagyon kedvelik a játékot, hiszen színes, változatos lehetőséget biztosít számukra - mondta Rádóczy Ágnes, az Örömhír Evangélikus Keresztyén Óvoda veztője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!