Veszprém

2012.04.17. 19:08

A lokálpatrióták elutasítják a névváltoztatást

Veszprém – Eddig több mint kétezer aláírást gyűjtött a Lokálpatrióták Egyesülete azért, hogy ne változzon a Jutasi lakótelep utcáinak neve.

Szausev Xénia

Egy márciusi közgyűlési határozat szerint az önkormányzat megvizsgálja a Munkácsy Mihály utca–Stromfeld Aurél utca–Jutasi út által határolt területen lévő utcanevek megváltoztatását és címhelyek átszámozását. Ennek megakadályozására szervezett a Lokálpatrióták Egyesülete aláírásgyűjtő akciót az érintett területen. Molnár Ernő, az egyesület elnöke elmondta, az egy hónapja kezdődött tiltakozás során több mint kétezer aláírást gyűjtöttek. Ennek dokumentumait a csütörtöki bizottság elé viszi. – Abban bízom, hogy visszavonják a határozatot. Az aláírások száma azt jelzi, hogy az érintett lakosok többsége elutasítja a döntést – mondta. Hozzátette: 6–7 ezer ember számára jelentene újabb több ezer forintos kiadást és az okmányok megújítása miatt utánjárást a döntés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!