Veszprém

2012.04.27. 14:10

Munkabalesetek halálos áldozataira emlékeztek

Veszprém – Ünnepélyes körülmények között leleplezték a munkabalesetben elhunyt és megsérült munkavállalók Veszprém megyei emléktábláját.

Tremmer Tamás

A foglalkozatáspolitika középpontjában az értékteremtő munka áll. Ugyanakkor mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy a munkakörülmények biztonságos, egészségesek legyenek, mondta köszöntőjében dr. Kardkovács Kolos, a foglalkoztatáspolitikáért felelős helyettes államtitkár azon az ünnepségen, amikor a Veszprém Megyei Kormányhivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Szakigazgatási Szerve székházánál leleplezték a munkabalesetben elhunyt és megsérült munkavállalók Veszprém megyei emléktábláját.



Életünk nagy részét a munkahelyünkön töltjük, folytatta a helyettes államtitkár, a biztonság a munkáltató és a munkavállaló érdekeit egyaránt szolgája. Arról se feledkezzünk meg, mondta, hogy a sérültek, az elhunytak mögött egy család áll! A megemlékezés szolgálja a figyelemfelkeltést: mindenkit hazavárnak.

Dr. Kovács Zoltán Veszprém megyei kormánymegbízott arról beszélt, hogy az emléktáblával szomorú eseményeknek állítunk mementót. Nem árt a figyelem, hisz munkabaleset a legapróbb hiányosságból előfordulhat. A megyében átlagosan évi 650 munkabaleset történik, tavaly ebből nyolc volt súlyos, aminek a fele halállal végződött. A megelőzés, a figyelemfelkeltés, az együttműködés fontosságát hangsúlyozta.



Az avatást követően az ünnepség résztvevői elhelyezték az emlékezés virágait az emléktáblánál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!