Veszprém

2012.06.03. 14:24

Emlékezni és emlékeztetni

Veszprém - Nemcsak emlékezni, hanem emlékeztetni jöttünk, mondta Rácz Sándor a veszprémi Jobbik trianoni megemlékezésének ünnepi szónoka.

Balla Emőke

Hiába bújnak el a veszprémiek, a  magyarok üzenetét nekik is és  az egész világnak meg kell hallania, közölte a Magyarok Világszövetségének tiszteletbeli elnöke. Előadásában  többek között szólt arról, hogy nem kell félni kimondani az igazságot, vissza kell nyernia  gondolkodás szabadságát, és arról,  a háborúk kirobbantói, a nagytőkések tudják, hogy  a háború profitot hoz.

Mi, magyarok soha nem voltunk kommunisták, mert a  lelkünk nem alkalmas rá. Rácz Sándor a veszprémi Jobbikosoknak azt üzente: Nem tudtok olyan szélsőségesek lenni, amilyen magyarnak kell lenni, hogy megmentsük Magyarországot a pusztító erőtől. Legyen vége a hazugságnak, kezdjünk igazat mondani, az ország vezetői, a miniszterelnök is mondjon igazat, hangsúlyozta. Beszédét azzal zárta: Amíg egy magyar él, addig szent kötelességünk megvédeni a magyarok hazáját.

A Kossuth utcán tartott megemlékezésen  két veszprémi néptáncos  az elszakított területek néptáncaiból  mutatott be párat: Tábori képek című műsorukban szatmári verbnunkot, erdélyi, mezőségi, kalotaszegi táncokat, széki és kalotaszegi katonanótákat adtak elő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!