Veszprém

2012.09.04. 17:56

Elszámolási vita miatt zárva tart a jeruzsálemhegyi patika

Veszprém - Elszámolási vita miatt másfél hónapja zárva a jeruzsálemhegyi patika. A betegek a belvárosban kénytelenek beváltani vényeiket.

Munkatársainktól

Több mint egy hónapja nincs nyitva a patikánk a Jeruzsálemhegyen. Akkor kiírták az ajtajára, hogy technikai okok miatt zárva, azóta ott van a tábla és azóta nem nyitott ki. Olvasónk, Fekete Lajos mondta ezt el szerkesztőségünknek. Elpanaszolta, hogy mikor annak idején megnyílt, a lakosság küzdött érte, szerették volna, hogy a lakókörzetükben működjön egy gyógyszertár. A legközelebbi csak a városközpontban van, az időseknek nagy segítséget jelentett, hogy nem kellett minden alkalommal kilométerekre menni a gyógyszerért. Nemcsak azt szeretné tudni olvasónk, hogy miért zárt be, hanem azt is, hogy mikor nyit ki újra.

Utóbbi kérdésével nincs egyedül, mikor a helyszínen jártunk, többen is odajöttek, mert gyógyszert szerettek volna vásárolni. A hölgyek nagyon meglepődtek, hogy még mindig nincs nyitva a gyógyszertár, nem értik, hogy miért nem tájékoztatja senki a lakosságot.

Lapunk megkísérelt tájékozódni az ügyben. Dr. Sydó Tibor, a patikát üzemeltető gazdasági társaság többségi tulajdonosának ügyvezetője a Naplónak elmondta, nagy összegű elszámolási vita áll az ideiglenes bezárás hátterében. Az eset kapcsán különféle eljárások vannak folyamatban. A többségi tulajdonos képviselője reményét fejezte ki, hogy ezen eljárások mielőbbi lezárulta után a gyógyszertárat meg tudják nyitni, így az a jövőben is a betegek érdekeit szolgálja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!