Veszprém

2013.02.16. 12:21

Diplomaátadó ünnepséget tartottak a hittudományi főiskolán

Szociális munka, hittanár és teológus szakos hallgatók kaptak diplomát a Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola szombati diplomaátadó ünnepségén.

Balla Emőke

A hittudományi főiskolán egy teológus, hat hittanár és harmincnyolc szociális munka szakos hallgató fejezte be tanulmányait, tanárok és hallgatók őket búcsúztatták. Paksi László, a Pannon Egyetem Modern Filológiai és Társadalomtudományi Karának oktatója úgy fogalmazott: "Ne felejtsék el, hogy az esetleges kudarcok, eredménytelenségek ellenére mindig van kihez fordulniuk, van kitől segítséget kérniük. Isten kíséri munkájukat".

Fotó: Zwicker Tamás


Albert József, a főiskola tanszékvezető tanára arról beszélt, a hallgatók jól döntöttek, mikor ezt a hivatást, az emberek segítését, gondozását választották. Sok feladatuk lesz, mondta, az utóbbi  években romlott a lakosság szociális helyzete. Böjte Csaba ferences szerzetes gondolatait idézte, aki szerint az emberek segítésében, támogatásában legfontosabb az őszinte szeretet. "Élni kell azzal, amit Isten a tarisznyádba rakott! Nem árt némi kitartás, soha nem szabad feladni. Merj szembe nézni a feladattal! Meg tudod oldani" - ő így biztatja a rá bízott árvákat, a tanszékvezető is ezzel biztatta a diplomásokat.

 

 


A végzetteket Rettegi Márk, a főiskola hallgatói önkormányzatának elnöke búcsúztatta, kiemelve, hogy minden nap ajándék, egyedülálló és pótolhatatlan. A végzősök nevében a hittanár mesterképzés szakos Présing Tímea - aki egyben a Pannon Egyetem német szakán is diplomát szerzett - köszönte meg, hogy a főiskolán az elméleti tudás mellett megszerezték a kitartóan dolgozni tudás képességét is, az iskola légkörét keresztény szellemiség hatotta át.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!