Veszprém

2013.02.05. 17:59

Tüntetnek a listázó jobbikos ellen

Demonstrációt tart jövő pénteken a Jobbik veszprémi fórumával és Gyöngyösi Mártonnal szemben a Világos Veszprémért Mozgalom.

Marton Attila

Ezt jelentette be keddi sajtótájékoztatóján Nagy Imre. A mozgalom szóvivője emlékeztetett, Budapesten decemberben a politika meghatározói képviselői együtt tüntettek a jobbikos politikus parlamenti felszólalásában megfogalmazottak miatt. Az ügyben tett feljelentést a Központi Nyomozó Főügyészség elutasította, így az igazságtétel a társadalomra vár, mondta Nagy Imre, majd hozzátette, el kell fordulni, hátat kell fordítani neki és a hozzá hasonlóan gondolkodóknak.

A politikus és pártja neve hazai és nemzetközi szinten egyaránt hírhedtté vált, figyelmeztetett az egyesület szóvivője, majd hozzáfűzte, január 27-én, a holokauszt nemzetközi emléknapján lekapcsolták Rómában a Colosseum világítását, többek között a Jobbik elleni tiltakozásként. Ez lenne a Jobbik országimázsa? - tette fel a kérdést a szóvivő. Azzal, hogy Veszprémben az egykori zsinagóga helyén,  a bányász székháznál "hirdeti majd az igazságot", megsérti azoknak az emlékét, akiket 1944-ben erről a helyről vittek haláltáborba, tette hozzá Nagy Imre. A mozgalom készített egy listát Gyöngyösi Mártonnak azért, hogy találkozzon az igazsággal, jelentette ki az egyesület szóvivője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!