Veszprém

2013.03.08. 18:24

Jó zenék, borok és finom falatok

Megkezdődött az első Bor-Blues-Böllér-napok rendezvénysorozata a Veszprémvölgyben. Ezzel a háromnapos remek programmal a fesztiválok szezonját nyújtják meg a városban.

Varga Ibolya

A borokról elsősorban a balatoni borvidékeket képviselő gazdák gondoskodnak, de megkóstolhatók a villányi és a szekszárdi nedűk is. Két pálinkaház jött el. A vendéglátók pedig pecsenyéket, grillezett húsféleségeket, sajtokat, szürkemarha és mangalica füstölteket kínálnak, a disznótoros finomságok mellett.

Az első élő nagykoncerten a Deák Bill Blues Band okozott feledhetetlen élményt a hallgatóságnak, Deák Bill Gyulának, a tavalyi év végén  elszenvedett szívrohama után ez volt az első vidéki fellépése  (Fotó: Gáspár Gábor)

A koncerteket délután, illetve kora este rendezik meg, hogy minél többen élvezhessék a remek zenéket a szabadban. Vasárnap rendezik meg az I. Veszprémvölgyi töpörtyüsütő versenyt, melyre csapatok jelentkezhettek.

A Bor-Blues-Böllér-napok zenei programjában szombaton 13 órakor a Hangadók ad koncertet, 14.30-tól a HM Légierő Zenekar, 17-től Török Ádám és a Mini, valamint Závodi Janó. Holnap 13-tól a Veszprém - Bakony Táncegyüttes ad műsort, majd 16.30-tól a Custom Blues Band koncertjét hallhatjuk.

A bortermelők, pálinkaházak, vendéglátók, mesteremberek és népi játéktanítók szombaton és vasárnap is kitesznek magukért. Szombaton a Nemesvámosi betyárok csapata 10.30-tól kezdi el a hagyományos disznóvágást. Nemcsak a munka teljes folyamatát kísérhetjük figyelemmel, hanem megkóstolhatjuk a friss hurkát, kolbászt, pecsenyét és orjalevest.

Vasárnap 11 órakor kezdődik az I. Veszprémvölgyi töpörtyűsütő verseny, melyre csapatok jelentkezhettek. A szervezők azt kérték, hogy mindenki hozzon magával gázégőt, hiszen ezt a gyönyörű völgyet nem szabad hamuval szennyezni. A szervezők adják a zsírszalonnát, amit aztán mindenki a saját bevált receptje alapján süt ki. A zsírt külön a fesztiválra készült, egyedi csuprokban kínálják. A zsűri nemcsak a töpörtyű ízét, és a zsír színét értékeli, hanem a csapatok munkájának szakszerűségét és a tagjainak megjelenését is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!