Veszprém

2013.04.03. 15:14

Veszélyes lehet az internetezés

A világháló és az internetes ismerkedés veszélyeit bemutató projektet dolgozott ki a megyei főkapitányság diákoknak, a közelmúltban a Veszprémi Középiskolai Kollégiumban tartottak ismeretterjesztő előadást.

Halmos György

A főkapitányság munkatársai tíz kollégiumban tartanak előadást a közeljövőben. Az első állomás a Veszprémi Középiskolai Kollégium volt, ahol félszáz diák nézte és hallgatta végig érdeklődve az előadásokat. A főkapitányság előadójának munkájában a Nemzetközi Gyermekmentő Alapítvány két pápai tagja segédkezett.A fiatalok figyelmét arra hívták fel, hogy minden adatot, amit feltöltenek és publikussá tesznek a világhálón,  bárki lementheti, tárolhatja, visszaélhet vele. A rendőrség munkatársai az internetes pár- és munkakeresés buktatóiról beszéltek. Elmondták a fiataloknak, hogy mire figyeljenek, milyen figyelmeztető jelek esetén gyanakodjanak arra, hogy a párként vagy munkaadóként, munkaközvetítőként jelentkező személyek nem azok, akinek magukat kiadják. A főkapitányságnak ez a második programja, korábban Szenvedélyes (v)iszonyok címmel a párkapcsolati erőszak előjeleivel foglalkoztak.


Az internetes ismerkedés veszélyeire hívták fel a figyelmet a főkapitányság munkatársai a kollégiumban, előtérben Péter Katalin alezredes, akinek szavait mintegy félszáz diák hallgatta végig (Fotó: rendőrség)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!