Veszprém

2013.05.15. 10:23

Német diákok a veszprémi városházán

A németországi Bottropból érkező diákcsoportot fogadott a városházán Porga Gyula polgármester szerdán reggel.

Marton Attila

Veszprém testvérvárosából tizenöt tanuló jött múlt pénteken a Lovassy László Gimnáziummal kiépített kapcsolatnak köszönhetően. A csoport többsége először jár Magyarországon: az egyhetes látogatás alatt Budapestre kirándultak a cserediákok és kísérőik, valamint felkeresték a herendi porcelánmanufaktúrát, a szerdai és csütörtöki programok között balatonfüredi és tihanyi kirándulás szerepel, továbbá ellátogatnak a veszprémi állatkertbe is.


A mintegy félórás városházi találkozón a polgármester előbb röviden a város történelméről beszélt a német diákoknak, majd a jelenről szólva kiemelte, Veszprém azon kevés magyar város egyike, ahol növekedik a népesség. Minden olyan szolgáltatás megtalálható a királynék városában, mint egy több százezres nagyvárosban, fogalmazott Porga Gyula.



Ezután a település oktatási-, kulturális- és sportéletének jellemzőit ecsetelte a városvezető a tizenhat éves német fiataloknak. A találkozó végén a cserediákok egy Veszprémet bemutató német nyelvű prospektust kaptak ajándékba az önkormányzattól. A családoknál elszállásolt diákok tegnap lovassys tanulókkal oldottak meg vegyes csoportokban Veszprémről szóló feladatokat, tudtuk meg a gimnázium angoltanáraitól, Szintay Gertrúdtól és Tomor Istvántól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!