Veszprém

2013.06.05. 10:46

Jogszabályi változásokról tanácskoztak a közterület-felügyelők

A közlekedési jogsértésekkel, valamint az önkormányzati törvény egyes módosításaival kapcsolatban felmerülő dilemmák, illetve kérdések foglalkoztatják leginkább a közterület-felügyelőket, akiknek hatodik alkalommal megrendezett kétnapos országos szakmai konferenciája szerdán kezdődött meg a megyeszékhelyen.

Halmos György

Babják László, a konferencia szervezője arról beszélt, a jogszabályi változások miatt az utóbbi időszakban igen sok kérdés, probléma vetődik fel, például az, hogy a közterület-felügyelők intézkedéseik során milyen módon férhetnek a személyes adatokhoz, de a szabálysértési és a közigazgatási bírságról szóló törvények változásai miatt is igen aktuális a továbbképzés.

A résztvevőket Némedi Lajos Veszprém alpolgármester köszöntötte, aki azt hangsúlyozta: az ehhez hasonló szakmai konferenciák az állampolgárokban azt a bizalmat erősíthetik, hogy a jogszabályok teljes körű ismertében, azokat betartva intézkednek az arra jogosultak.

Már május elsejétől az új közterület-felügyelői igazolványt és jelvényt kellene használniuk a közterület-felügyelőknek, de annak gyártása, illetve a képzés csúszik, ennek ellenére az intézkedési jogosultságuk folyamatos.

Molnár Zsolt alezredes, a főkapitányság igazgatásrendészeti osztályának vezetője elmondta, hogy a közterület-felügyelők képzését a rendészeti szakközépiskolák, illetve az ORFK koordinálja. Megemlítette, hogy a megyéből eddig 30 igazolványra és jelvényre érkezett be kérelem, ugyanakkor nyilvántartásuk szerint negyvenen vannak a közterület-felügyelők. Dr. Kincses Ildikó, az ORFK főosztályvezetője ezzel kapcsolatban megjegyezte: a jelvények gyártása során a közterület-felügyelők a kedvezményezett kategóriában vannak, de az igazolványokat csak beérkezi sorrendben tudják legyártani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!