Veszprém

2014.01.01. 15:55

Helyesírásból remekelő tanulók

Veszprém - Kihirdették a napokban a Simonyi iskolában megrendezett helyesírási verseny eredményét.

Marton Attila

A Simonyi Zsigmond Ének-zenei és Testnevelési Általános Iskolában huszonkettedszer megtartott versengésen idén a 150 évvel ezelőtt született Gárdonyi Gézáról szóló összeállítás fogadta a versenyzőket. A helyesírási verseny szövegében az író emlékeivel és naplójával ismerkedhettek. A versenyen idén 11 település 22 intézményéből száztizenhét diák mérte össze tudását. A negyedik évfolyamon Bertalan Dániel László (Szilágyi) végzett az első helyen Nagy Fruzsina (Kossuth) és Györkös Lotti (Botev) előtt. Az ötödikeseknél Bartis Hajnalka (Balatonfüredi Radnóti) és Illés Máté (Gyulafirátóti Gyulaffy iskola) megosztott első, Baumann Kristóf Péter (Szilágyi) és Klein Anna (Padányi) megosztott második helyen végzett, Cserhalmi Anna Krisztina (Simonyi) pedig harmadik lett. A hatodikosoknál Tompos András (Révfülöpi Általános Iskola) az első, Stupián Bence (Szentgáli Lőrincze Lajos Általános Iskola) a második, Szabó Máté (Deák) és Szolga Veronika (Szilágyi) pedig harmadik lett. A hetedik évfolyamon Balogh Zsolt (Deák), Korinek Elli (Rózsa), Kárpáti Fruzsina (Gyulafirátóti Gyulaffy) sorrend alakult ki, a nyolcadikosoknál Bögi Dóra (Simonyi) és Krámli Kitti Bianka (Báthory) megosztott első, Piller Trisztán (Deák) és Ruzsicky Nóra (Rózsa) megosztott második, míg Hartmann Domonkos Péter (Simonyi) és Tóth Eszter (Padányi) megosztott harmadik helyezést ért el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!