Veszprém

2014.03.07. 16:49

Miért nem csökkentik a lakosság terheit?

Az ellenzék feladata nem az, hogy a kormányoldalt támogassa, hanem az, hogy felhívja a figyelmet a hibákra, jelezte Forgóné Kelemen Judit.

Balla Emőke

Az önkormányzati képviselő Mihalovics Péter hétfői sajtótájékoztatójára reagált. Azt kérte, Mihalovics Péter önkormányzati képviselő ne mossa össze az ellenzék tagjait, mert különböző pártokat képviselnek a közgyűlésben. Hozzátette: az említett fejlesztési pénzek pályázati forrásból, és a város önrészéből származnak, melyeket jórészt hitelből fedeztek. A pályázat sikere jelenleg „sógor-koma-jóbaráti” viszony függvénye.

„A megvalósult meghatározó beruházások nem a hosszú távú munkahelyteremtést szolgálják, inkább a város arcán elvégzett szépészeti beavatkozások, melynek megítélése messze nem pozitív városunk teljes lakossága körében. (Hogy például a Kossuth utcán feleslegesen kivágatott fákat, vagy a töredező kínai burkolatot említsem.)” – írta.

A Veszprém Aréna törlesztő részletének csak erre az évre szóló átvállalása csupán kampányfogás, semmi más. Az állatkert fejlesztését a Jobbik megszavazta. Az elmúlt években a költségvetés tárgyalásakor Forgóné Kelemen Judit a bizonytalanságokra (2013), az Állami Számvevőszék megállapításaira (2012) hívta fel a figyelmet. A bevételek csökkenésére figyelmeztetett például az egykulcsos adó bevezetése okán, és a megnövekedett hitelállomány hatásaira is (2011).

Emlékeztetett rá, ez a városvezetés vezette be a telekadót és emelte meg az építményadót. Az ingatlanadó, ami állítólag nincs Magyarországon, helyi szinten kommunális adóként fut. „Sajnáljuk, hogy a hitel állam általi átvállalását nem követte az önkormányzat részéről a helyi adók csökkentése vagy eltörlése, amit javasoltunk. Ezzel is csökkenthette volna az önkormányzat a lakosok terheit.” A Jobbik valóban nem támogatta az ingatlan állomány értékesítését, a 20 hektáros parlagon heverő egykori szántó 400 millióért való megvásárlását Szentkirályszabadján, magánvállalkozások közpénzből való támogatását, ha az elmúlt ciklus költségvetéseit nézzük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!