Veszprém

2014.03.29. 13:32

Tovább szépül a belváros, 580 millió forintot kap Veszprém

Veszprém - A kormány 580 millió forintot biztosít a belvárosi rehabilitáció második ütemének megvalósítására, jelentette be szombaton dr. Navracsics Tibor.

Balla Emőke

A miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter a Gizella udvarban tartott sajtótájékoztatón emlékeztetett arra, Veszprém belvárosa a '60-as évek óta fokozatosan átalakult. Átépítették a '80-as években, tavaly pedig teljesen megújult a Kossuth Lajos utca és az ahhoz kapcsolódó terek, a belvárosi rehabilitáció első ütemének keretében. A városvezetés úgy döntött, folytatja a megújítást, a kormány ezt a kezdeményezést támogatta, 580 millió forintot biztosít ehhez. Száz százalékos állami finanszírozású, a városnak nem kell hozzá önrészt tenni, mondta Porga Gyula.

A polgármester örömmel közölte, hogy folytatódik a funkcióbővítő beruházás. A belvárosi rehabilitáció második ütemének keretében megújul a Vár áruház homlokzata, a Lordok háza mögötti zöld terület, a Hangvilla melletti zöld terület, valamint a Fortuna, Gizella és Sarolta udvarok. Az összegből 80 millió forintot fordítanak a Csermák Antal Zeneiskola homlokzatának felújítására, ablakcserére. A beruházás gyors ütemben zajlik: a munkák 2014 nyarán (augusztus elején, az utcazene fesztivál után) kezdődnek és 2015 nyár közepére befejeződnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!