Veszprém

2014.04.09. 15:30

Húsz évvel ezelőtt vette fel az iskola a hős kapitány nevét

Húsz éve vette fel Gyulaffy László végvári kapitány nevét a rátóti általános iskola, erre emlékeztek hétfőn a városrészben.

Mátyus Tamás

Az április másodika és tizenegyedike között zajló hagyományos Gyulaffy-napok már múlt héten a Hangvillában tartott gálaműsorral megkezdődtek, és hagyományosan az iskola bejárata előtt felállított Gyulaffy-szobor koszorúzásával folytatódtak szerdán.

Az iskolai ünnepségen a koszorúzás alkalmából Porga Gyula, a város polgármestere a hagyományok ápolásának fontosságára hívta fel a figyelmet ünnepi köszöntőjében. Mint mondta, ahol van iskola, ott van jövő is, ahol jó iskola van, ott erős közösséggel találkozunk. Beszéde és az iskola tanulóinak műsora után Czaun János városrészi önkormányzati vezetővel, dr. Albert Vendellel, a megyei német nemzetiségi önkormányzat elnökével valamint az intézmény több képviselőjével koszorúkat helyeztek el a szobornál.

A koszorúzásra az osztályok egy-egy szál virágot hoztak (Fotó: Mátyus Tamás)

A Gyulaffy-napok keretében kedden megyei szavalóversenyt, szerdán pedig jubileumi kiállítást rendeznek az iskolában, ahol megyei rajz- és olvasópályázat eredményhirdetését is tartják.

Csütörtökön öko- és sportdélelőttöt tartanak hüllőbemutatóval, pénteken pedig a Balatoni Élményparkban kirándulnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!