Veszprém

2014.04.07. 09:43

Navracsics: Pál Béla ''behozta a gyűlöletkampányt Veszprémbe''

Bocsánatkérésre szólította fel Pál Béla MSZP-s politikust Navracsics Tibor hétfői veszprémi sajtótájékoztatóján.

Balla Emőke

Veszprém megye 1-es számú választókerületében dr. Navracsics Tibor, a Fidesz-KDNP jelöltje a szavazatok 47,11 százalékát szerezte meg, ezzel ő nyerte a mandátumot. A hétfői sajtótájékoztatón a képviselő szólt arról, 2006 őszén súlyos sebet ejtettek a magyar demokrácián, az öszödi beszéd nyilvánosságra kerülésével megbomlott az állampolgárok és a politikusok közötti bizalmi és hitelességi viszony. Ezt a bizalmat csak úgy lehet helyreállítani, ha a választópolgárok érzik, hogy a képviselő értük dolgozik.

- A mi választási kampányunk nem nagy rendezvényekből állt, hanem az elmúlt négy éves munka összegzéséből, amit 2010 és 2014 között Veszprémben és a környező településeken végeztünk. A választási eredmény önmagáért beszél; hatékony igazolása, hogy újraépül a bizalom a politikusok és az állampolgárok között. Ezt bizonyítja, hogy a választókerületben az átlagosnál jobb eredményt sikerült elérni.

 

Dr. Navracsics Tibor a szavazatok 47,11 százalékát szerezte meg, ami magasabb, mint az országos lista 44,36 százaléka. A három százalékos eltérés számára azt jelenti, hogy a választókerületben sok olyan szavazó adta rá a voksát, aki nem a Fidesz-KDNP-t választaná, ám értékeli azt a munkát, amit ő végzett.

Dr. Navracsics Tibor végül elmondta: Veszprémben 1990 óta létezett egy hallgatólagos megállapodás, miszerint – bármennyi ellentét is van pártok között – a jelöltek személyükben nem támadják egymást. A választókerület tizenegy jelöltjéből tíz betartotta, Pál Béla azonban nem, számára fontosabb volt a szavazatszerzés. A hazug, aljas, személyeskedő szórólappal Veszprémbe is behozta a gyűlölet politikáját, amiért személyes felelősséggel tartozik. Pál Bélával addig semmilyen együttműködésről nem lehet szó, amíg nyilvánosan nem kér bocsánatot, közölte. Hozzátette: ennyire lealacsonyodni nem lehet, sajnálja, hogy Pál Bélának ezt kellett tennie. A választópolgárok véleményt mondtak erről a taktikáról.

Kerestük Pál Bélát, aki kedden sajtótájékoztatón reagál az elhangzottakra.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!