Veszprém

2014.05.22. 17:28

Veszprém is sokat nyert az uniós tagságból

Veszprém – Az Európai Unió nem ellentétes a nemzeti érdekekkel, mondta dr. Navracsics Tibor a Fidesz veszprémi szervezetének EP választás előtti kampányzáró fórumán.

Balla Emőke

A Dózsa iskolában tartott csütörtök esti rendezvényen dr. Mihalovics Péter, a Dózsaváros önkormányzati képviselője beszámolt arról, mennyit profitált a körzet az uniós tagságból: megújult az óvoda, az iskola épülete, a szennyvízhálózat, elkészült a Séd-völgyi rehabilitáció. Porga Gyula polgármester kiemelte: az elmúlt uniós ciklusban a önkormányzat 10 milliárd forintot, a vállalkozások 15 milliárd forintot, a civil egyesületek 1 milliárd forintot nyertek. Bíznak benne, hogy a következő hét éves fejlesztési ciklusban Veszprém megismétli a sikert, esetleg még több forrást kap, prioritás lesz a munkahelyteremtés, a gazdaságfejlesztés.

Dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, veszprémi országgyűlési képviselő hangsúlyozta: elkötelezett az európai integráció iránt, az országnak alapvető érdeke, hogy az Európai Unióban legyen. Az unió nem ellentétes a nemzeti érdekekkel; az alapítók olyan szövetséget hoztak létre, ahol az országok, nemzetek megvalósíthatták céljaikat. Európa sokszínű, az országokat a nemzeti kultúra, identitás különbözteti meg egymástól. Fontos, hogy olyan képviselőket küldjünk a az Európai Parlamentbe, akik a magyar nemzeti érdekeket képviselik és minél több fejlesztési forrást tudnak szerezni. Az elmúlt években az unióban jelentősen nőtt Magyarország tekintélye, odafigyelnek ránk, véleményünkre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!