Veszprém

2014.06.25. 19:00

Kicserélik a hővezetéket

Veszprém – A belvárosi rehabilitáció következő üteméhez kapcsolódóan kicserélik a föld alatt futó harmincéves távhővezetékeket. A munkát szeptember végén befejezik.

Tremmer Tamás

Mindezt Polhammer Kálmán, a VKSZ Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. hőszolgáltatási igazgatója jelentette be. Elmondta, a Veszprém belvárosi rehabilitáció következő ütemének munkálatai novemberben kezdődnek, ennek keretében a Kossuth utcához hasonlóan új burkolatot fektetnek le, amihez öt évig nem nyúlhatnak. A belváros utcái, járdái alatt húzódó távhővezetékek 30 évesek, a cseréjük a belvárosi rehabilitáció indításának alapfeltétele.

A teljes érintett gerincvezetéket a hőközponti bekötővezetékkel együtt kicserélik. Az érintett nyomvonal 302 méter. A beruházás teljes összege 70 millió forint, amit a VKSZ finanszíroz.Kövécs Gábor projektvezető arról számolt be, hogy a beruházás első ütemével július 31-ig végeznek. Csak akkor mennek tovább, ha az ideiglenes helyreállítással elkészültek. A befejezés határideje szeptember 30. Ezt követően – saját kérésére – mindössze egy étterem bekötése marad hátra, de október 15-ig ez is megtörténik. A VKSZ-nek szeptember 15-től esedékes hőszolgáltatási kötelezettség ideiglenes megoldásokkal biztosítja majd. A beruházás érinti az Utcazene fesztivált is, a szervezők eggyel kevesebb helyszínnel számolhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!