Veszprém

2014.07.16. 14:35

Park a strand helyén

Veszprém - A Völgyikút Park összképébe belerondító hínár és alga halom már nem sokáig éktelenkedik a tó mellett.

Heffler Péter

A Csomay strand 1933-tól a 70-es évekig fogadta a kikapcsolódni vágyókat és ez idő alatt országosan ismert fürdőnek számított. Strandként nem valószínű, hogy üzemelni fog a közeljövőben, de a helyén épült Völgyikút Park is igazi látványossága Veszprémnek. Családok, párok gyakori kikapcsolódási helyének számít a megszépült kis zöld övezet.

Szeméthegyeket talált olvasónk is a Vögyikút Parkban a régi, népszerű Csomay strand helyén (Fotó: Heffler Péter)

Egyik olvasónk, Németh Ágota is rendkívül szereti, sűrűn jár a tó partjára kikapcsolódni és ezért szívén is viseli a park állapotát. Egyik ilyen látogatása alkalmával meglepődve tapasztalta, hogy a szép park karbantartását mennyire elhanyagolták az utóbbi időben. Szerkesztőségünkbe eljuttatott levele mellé képeket is csatolt a tó mellett hagyott alga és hínár kupacról és aggályát fejezte ki a park karbantartása kapcsán.

A Városüzemeltetési Irodától tájékoztatást kaptunk, miszerint a park elhanyagolásáról szó sincs, sőt a VKSZ Zrt. szervezésében egy önkéntes országos program, a TeSzedd! akció keretein belül, társadalmi munkában egy civil szervezet takarította ki a tavat. A kiszedett szemetet ugyan eddig még nem szállították el innen, de a Városüzemeltetési Iroda válasza szerint erre napokon belül sor kerül majd és a park még szebb állapotban fogadhatja majd a kilátogatókat, mint előtte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!