Veszprém

2014.09.11. 15:00

Gerstmár Ferenc az LMP polgármesterjelöltje

Veszprém - Gerstmár Ferenc művelődésszervező, a Lehet Más a Politika országos elnökségi tagja, Veszprémben él feleségével és négy gyermekével. 2010 óta az LMP önkormányzati képviselője. A 2014-es önkormányzati választáson a párt polgármester-jelöltjeként indul.

Balassa Gergő

A képviselő az elmúlt négy év tapasztalatai alapján kiemelte: Veszprémben több közösségi bérlakásra, az energiahatékonysági felújítások elősegítésére, a megújuló energiák előtérbe helyezésére, a hulladék mennyiségének csökkentésére, és a helyi gazdaság érdekében a helyi pénz megerősítésére van szükség.

- A város hosszú távú gazdasági stratégiájának megalkotása nem halogatható tovább. Ennek érdekében a Veszprémi Pannon Egyetemmel kötött együttműködési megállapodást végre komolyan kell venni és tartalommal kell megtölteni - fogalmazott a megyeszékhely egyik polgármesterjelöltje.

Gertsmár Ferenc 2010 óta az LMP önkormányzati képviselője (Fotó: archív)

Gerstmár Ferenc szerint a legolcsóbb és a legtisztább energia az, amelyet nem használunk fel. Az LMP éppen ezért az energia megspórolását kívánja támogatni derül ki a programból , mely szerint a lakások nagyobb energiatakarékosságot lehetővé tevő hőszigetelése és energetikai korszerűsítése tartósan csökkenti a rezsiköltségeket.

A belváros forgalmi tehermentesítésére a belső útgyűrű Jutasi út és Pápai út közötti szakaszának megépítése jelenthetné a megoldást - hangsúlyozta Veszprém LMP-s polgármester-jelöltje. Folytatni kell a biciklis fejlesztéseket, kerékpársávok kijelölésével a költséges kerékpárútépítés helyett. A közösségi közlekedésben új menetrendre, korszerűbb járművekre van szükség.

- Elengedhetetlennek tartom egy városi hulladékcsökkentési terv elfogadását, a megtermelt szemét mennyiségével arányos díjszabás kialakítását, a házhoz menő szelektív gyűjtés bevezetését. Ezeket a lépéseket a takarékosság mellett a környezetterhelés csökkentése érdekében is meg kell majd tenni - hangsúlyozta az LMP veszprémi polgármesterjelöltje.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!