Veszprém

2014.11.11. 13:34

LMP: többször hallatják majd a hangjukat

Veszprém – A Lehet Más a Politika (LMP) tisztújítást tartott. A megyei elnök Zelenák Adrián lett, az elnökség tagjai között találjuk továbbá Gerstmár Ferencet és Somfai Attilát. A megyei elnökség mandátuma 18 hónapra szól.

Balassa Gergő

Az LMP a Naplóhoz eljuttatott közleményben hangsúlyozza: fontos bástya marad Veszprém, ahol 2014-ben mind az országgyűlési, mind az önkormányzati választáson az országos átlaghoz képest kiemelkedően szerepelt a párt. A megyeszékhelyen megszerzett önkormányzati képviselői mandátum lehetőséget biztosít arra, hogy a zöld alternatívát a helyi politikában markánsan megjelenítsük. Nem hagyjuk, hogy a Fidesz biztos többsége tudatában elkényelmesedjen.

Magyarország, és szűkebb környezetünk is lehetne sokkal élhetőbb hely – fogalmaz a közlemény, majd így folytatódik: a politika hitelvesztése a társadalmi szolidaritás alapjait és a demokráciába vetett bizalmat rengette meg országos és helyi szinten egyaránt. A polgárok elfordulnak a közügyektől, így érdemi ellenőrzés nélkül hagyják a politikát. A gazdaság a korrupció foglya, a gyengén képviselt közérdekkel szemben könnyen érvényesülő szűk csoportérdekek tesznek tönkre sok mindent. Lehetséges a megújulás, ha felismerjük, hogy tehetünk érte, és hajlandóak vagyunk együttműködni egymással. Az LMP területi szervezetének elnöksége ennek érdekében a következő másfél évben a lehető legtöbb társadalmi szereplővel veszi fel a kapcsolatot a megyében. Célja, hogy a fenntarthatóság, igazságosság, részvétel politikája Veszprémen túl is ismertebbé váljon.

Az LMP egyet ért Navracsics Tiborral, hogy Magyarországnak az Európai Unióban van a helye. De nem úgy, hogy a fiataljaink elvándorolnak az unió más országaiba. Itthon kell megtalálni a boldogulást, és ehhez itthon kell megteremteni a boldogulás feltételeit. Ezért az új elnökség hangsúlyosan törekszik a fiatalok megszólítására, az eddig is kiemelten kezelt, az ifjúság jövője szempontjából fontos ügyekben többször hallatja majd a hangját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!