Veszprém

2014.12.10. 15:44

Eredményesek a veszprémi zeneiskolások

Veszprém – Hegedű- és zongoraversenyen is sikeresen szerepeltek a Csermák zeneiskola növendékei a közelmúltban.

Marton Attila

A Veszprémi Zeneművészeti Szakközépiskola és AMI Csermák Antal Intézményegysége első alkalommal szervezte meg a Káté István Területi Hegedűversenyt a közelmúltban. A megmérettetésre 13 zeneiskolából 56 növendék nevezett. A veszprémi zeneiskolások közül második osztályban arany fokozatot ért el Hajas Emma (felkészítő: Hornung Klára), harmadik osztályban nívódíjat kapott Gaál Gabriella (felkészítő: Tóth Péterné), valamint arany fokozatot szerzett Szilágyi Veronika (felkészítő: Horváthné Kecskés Barbara) és Szücs Johanna (felkészítő: Kebiszek-Zuber Éva). A negyedik osztályban Kalmár Elizabet (felkészítő: Hornung Klára), az ötödikesek között Gaál Sára (felkészítő: Tóth Péterné) ért el arany fokozatot. A kilencedik és tizedik évfolyamon Faragó Dánielt ismerték el nívódíjjal (felkészítő: Kebiszek-Zuber Éva). A Mendelssohn Kamarazenekar különdíját Gaál Gabriella és Faragó Dániel kapta, utóbbi a Hubay Jenő Társaság különdíját is kiérdemelte. A szakmai zsűriben Kováts Péter, Pichner Teréz és Szecsődi Ferenc hegedűművész kapott helyet.

Kiemelt nívódíjat és egy Bartók-mű legjobb előadásáért különdíjat nyert Szigetvári Borbála Zoé a IV. Nemzetközi Bartók Béla Zongoraverseny I. korcsoportban Budapesten. Felkészítő tanára Szalontai Árpádné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!