Veszprém

2014.12.01. 17:55

Karácsonyra készülnek

Veszprém - Az idei adventváró városrészi programok közül elsőként a Dózsavárosi Klubkönyvtár hívta a lakosságát közös családi délutánra, kézműves foglalkozásra és mellette vásárra.

Jákói Bernadett

- Az idei ünnepváró programunknak az a különlegessége, hogy a Városi Művelődési Központ, az Eötvös Károly Megyei Könyvtár és a Dózsavárosban működő civil szervezetek közösen szervezték meg. A lényeg, hogy olyan programokat hozzunk létre, amivel a családok együtt tudnak készülni az ünnepekre, ezt sugallta advent első vasárnapja is. Ezért szerveztük meg hagyományteremtő céllal a közös családi délutánt, de természetesen nem marad el a már népszerű Dózsa-karácsony sem, amelyet szintén a városrész közössége fog megvalósítani a Városi Művelődési Központtal és a megyei könyvtárral közösen - nyilatkozta Neveda Amália, a VMK igazgatója.

- Az adventi programunk létrejöttéért elismerés illeti a városrészünk civil szervezeteit, a polgárőrséget, a könyvtárunkban működő nyugdíjasklubokat és a környék intézményeit, Husztiné Farkas Katalin és Feketéné Martin Katalin szervezőmunkáját és a Napsugár Bölcsőde kollektívájának lelkes közreműködését. A Dózsavárosi Baráti Kör és a nyugdíjasklubok tagjainak élő betlehemet megjelenített jelmezes bemutatkozása is nagy sikert aratott - tájékoztatott Antal Katalin programszervező.

Telt ház mellett rendezték meg a kézműves foglalkozásokat a Dózsavárosi Klubkönyvtár
nagytermében
Fotó: Jákói Bernadett

A rendezvényen Kádárné Hegedűs Veronika zenés gyermekműsora és a Betty és Barátai Speciális Népzenei Csoport karácsonyi dallamai szórakoztatták a termet zsúfolásig megtöltő dózsavárosiakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!