Veszprém

2014.12.23. 18:45

Ismét közösen ünnepeltek a Jeruzsálemhegyen lakók

Veszprém - Közös karácsonyi ünneplést tartottak a Jeruzsálemhegyen élők a városrészben működő civil egyesület szervezésében.

Marton Attila

A hideg időjárás ellenére sokan gyűltek össze a Kiskőrösi utcában az élelmiszerbolt előtti téren a Jeruzsálemhegyi Baráti Kör hagyományos karácsonyi ünnepségén hétfőn késő délután.

Heiter Sándor, az egyesület elnöke köszöntőjében elmondta, a karácsony előtti időszak alkalmas arra, hogy mindenki számvetést készítsen az elmúlt évről és felidézze a legszebb pillanatokat, amelyekből erőt meríthet az új év napjaira.

Heiter Sándor, a Jeruzsálemhegyi Baráti Kör elnöke (jobbról) elmondta, a meghitt, bensőséges kapcsolatokra épülő család megteremtéséhez harmóniára, békére és szeretetre van szükség
Fotó: Penovác Károly

Hozzátette, a szeretetet kifejezésére nem a drága ajándékok alkalmasak, hanem, hogy önmagunkból mit adunk a másiknak. A meghitt, bensőséges kapcsolatokra épülő család megteremtéséhez harmóniára, békére és szeretetre van szükség, jegyezte meg, majd hozzáfűzte, a Jeruzsálemhegyi Baráti Kör olyan közösség, ahol figyelnek egymásra az emberek.

László Dezső plébános elmondta, a Megváltó eljövetele elsősorban azt jelenti, Isten szövetségre lép az emberrel, amelyet soha nem mond fel, és közeledik az ember felé, hogy felemelje önmagához. A betlehemi jászolban fekvő isteni kisded magában hordozza a mindenséget és az örök üdvösséget, amelynek zálogát a megváltáskor szerezte meg az ember számára. A karácsony lelki öröme és békéje arra irányítja a figyelmet, hogy közösségben érdemes lenni és ünnepelni. A keresztény ember életének minden napján tanúságot kell tenni a bennünk élő isteni szeretetről, tette hozzá.

Az ünnepségen közreműködött a Schola Regina kórus Rostetterné Nagy Rita vezetésével.

Az egyesület 1991 óta minden évben karácsonyfát állít a Kiskőrösi utcai élelmiszerbolt előtti téren, amelyet mindig a közösség egyik tagja vagy ismerőse ajánl fel, s a baráti kör tagjai közösen díszítenek fel. A civil szervezet emellett harmadik éve állít betlehemet az adventi időszak elején a téren.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!