Veszprém

2015.01.31. 13:24

Diákok írásait jutalmazták

Az először megrendezett Generációk napján adták át a Mesél a múlt pályázat díjait szombaton.

Marton Attila

A Mesél a múlt pályázatra nyolc iskolából érkeztek pályaművek, a diákok a generációs kapcsolatok erősítésének jegyében olyan írásokat küldtek be, amelyekben idős emberek, Veszprém múltjának ismert és megbecsült személyiségei mondták el emlékeiket, életük eseményeit.

Némedi Lajos alpolgármester megnyitójában kiemelte, a beérkezett írások tapasztalatokat és üzeneteket közvetítenek a mai fiataloknak, valamint történelmi és várostörténeti pillanatokat is felvillantanak.

A város fődíját Kiss Lívia, különdíját Kamondi Péter vehette át, mindketten a Vetési gimnázium tanulói. A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Fekete Fatimét (Veszprémi Közgazdasági), Szilágyi Esztert (Botev) és Ádám Lucát (Ipari) díjazta. A KISOSZ Selmeczi Bencét (Vetési), Zergi Klaudiát (Jendrassik) és Pálmai Bencét (Botev), míg a Pannon Térség Fejlődéséért Alapítvány (PTFA) Horgos Noémit, Kálmán Mártont és Juhász Jankát, a Padányi tanulóit jutalmazta. A Napló fődíját Pénzes Rebeka Sára (Gasztroker), különdíjait Maróti Lili (Lovassy) és Bruder Andor (Vetési) vehette át Németh F. Bernadett főszerkesztőtől, aki bejelentette, a díjazottak műhelymunkán vehetnek részt a szerkesztőségben, valamint lapunk megjelenteti írásaikat is.

A városi hetilap Bognár Renátát (Veszprémi Közgazdasági), Szabó Vanesszát (Vetési) és Kamondi Pétert (Vetési), míg a Veszprémi Petőfi Színház Maróti Lilit és Szabó Vanesszát díjazta.

Horváth Zsolt, a PTFA kuratóriumi elnöke Glatzné Gyömörei Irént, a Vetési gimnázium igazgatóhelyettesét és Kocán Bélát, az intézmény pedagógusát ismerte el különdíjjal.

A rendezvényen a Vetési Albert Gimnázium képviselői vehették át az Év Idősbarát Iskolája címet a Nyugdíjas Érdekvédelmi Szervezettől.

A gálaműsoron közreműködtek a Cholnoky Mozgásművészeti Stúdió és a Csermák Antal Zeneiskola növendékei, Bakody József színművész, a Veszprém-Bakony Táncegyüttes és Keller Márton, a Simonyi iskola tanulója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!