Veszprém

2015.02.05. 19:52

Kutyákat mentettek a tűzoltók egy vízelvezető csőből Veszprémben

Kutyát mentettek a veszprémi tűzoltók csütörtök este - tudtuk meg.

Kovács Erika

Egy állatorvos szólt a veszprémi Vackoló Állatvédő Egyesületnek, hogy kutyák tartózkodnak egy bevásárlóközpont közelében levő buszmegállónál, egy vízelvezető csőben, csütörtökön este - tudtuk meg Farkas Zsuzsától, az egyesület elnökétől.

Molnár Orsolya és Baranyi Alexandra, az egyesület önkéntesei azonnal a helyszínre mentek, és órákon át próbálták kivenni őket onnan. Kiderült, egy anyakutya és néhány hónapos kan kölyke volt a csőben, a kölyök sokkos állapotban volt, és menekült az emberek elől, ezért az állatvédők őt nem tudták kivenni.

- Emiatt hívták segítségül a tűzoltókat, akik rövid időn belül kimenekítették az állatot szorult helyzetéből.

Farkas Zsuzsa kiemelte, meghatódva látták, hogy mekkora odaadással és milyen lelkiismeretesen mentették az állatot a tűzoltók. Az állatvédők a kutyákat az Endrődi úti állatorvosi rendelőbe vitték, ahol kiderült, az ijedtségen kívül nem volt más bajuk, az anyakutyán nem volt azonosító chip. Az állatokat az egyesület menhelyére viszik, ahol a szükséges "karantén  idő", oltások, ivartalanítás után után gazdára várnak.

Érdeklődésünkre Csépányi-Barczi Petra, a megyei katasztrófavédelem szóvivője elmondta, kollégái kézi eszközökkel vették ki az állatot a csőből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!