Veszprém

2015.02.19. 09:34

Valljon színt Kész Zoltán (frissítve)

Veszprém - Beülne-e Kész Zoltán a DK frakciójába? – fogalmazta meg a kérdést a Fidelitas megyei és veszprémi elnöke.

Balla Emőke

Hegedűs Barbara, a Fidelitas Veszprém megyei elnöke és Pálinkás Roland, a Fidelitas veszprémi csoportjának elnöke sajtótájékoztatóján Kész Zoltán kampánygyűlésére emlékeztetett. Ott Vágó István kvízmester azt a kérdést is feltette, mi lenne, ha Kész Zoltán beülne egy parlamenti frakcióba. A Fidelitas szerint, ha Kész beülne a DK frakciójába, „új erőre kapna ez a bukott, korrupt multik pártján álló politikusi banda. Kész Zoltán már bebizonyította kampányával és felszínre került ügyeivel, hogy a szavára nem lehet adni semmit”, közölték a fiatalok. A jelölt eddigi nyilvános szerepléseit és nyilatkozatait is az ellentmondások, a gyűlöletkampány és az egyéni érdekek lengték körül, állították. „Fidelitas-os pályafutását is ugyanezek jellemezték. A hataloméhség és az elvek nélküli, pusztán a pozícióra való törtetés nem volt összeegyeztethető az akkor szárnyait bontogató ifjúsági szervezet filozófiájával” – mondták.

Hegedűs Barbara és Pálinkás Roland piros lapot mutatott fel a baloldalnak, ahogyan tették ezt a veszprémiek az elmúlt három választáson, fogalmaztak. Azt szeretnék, ha Veszprém a fejlődés útján haladna tovább.

A Fidelitas kérdése kapcsán megkerestük Kész Zoltánt. A független országgyűlési képviselőjelölt szerint van valami különös báj abban, hogy a veszprémi Fidelitas azon erőlködik, hogy a DK-t parlamenti frakcióhoz juttassa. "De ezzel elkéstek, hónapok óta ugyanazt mondom: nem ülök egyetlen frakcióba sem, függetlenként Veszprémet fogom képviselni és az utca hangja leszek. Ugyanakkor itt lenne az ideje annak is, hogy a helyi Fidelitas-tagok elmondják: tudtak-e korábbi elnökük, Mihalovics Péter mesés gazdagodásáról, a semmiből jött XII. kerületi villájáról? Megkérdezték már tőle: Péter, miből ez a ház, mert a vagyonnyilatkozatod alapján erre nem volt forrásod? Ha megkérdezték, hozzák nyilvánosságra a választ, és tudjuk meg az igazságot", nyilatkozta Kész Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!