Veszprém

2015.03.06. 18:40

Babákon segített a Napló

Veszprém – Péntek délelőtt adták át a Bébi és Koraszülött Mentő Alapítvány javára felajánlott, több mint fél millió forintos adományt a Csolnoky Ferenc Kórház Gyermekosztályán.

Heffler Péter

A Napló és kiadója, a Pannon Lapok Társasága által szervezett február 14-i megyebálon a tombolasorsoláshoz kapcsolódva – Navracsics Tibor EU-biztos, a rendezvény fővédnökének felajánlásával együtt – több mint félmillió forint bevétel gyűlt össze, amelyet a szervezők teljes egészében a Csolnoky Ferenc Kórház Bébi Koraszülött Mentő Alapítvány javára ajánlottak fel.

Pénteken délelőtt ünnepélyes keretek között történt az adomány átadása, amelyet Szabó Éva főorvos, a Csolnoky Ferenc Kórház Bébi Koraszülött Mentő Alapítvány kuratóriumának elnöke vett át Németh F. Bernadett főszerkesztőtől Barták Péter központi lapigazgató, Török Balázs, A1-Sped Kft. ügyvezetője és Debreczeny Zoltán festőművész társaságában.

Török Balázs (balra), az A1-Sped Kft. ügyvezetője, Debreczeny Zoltán és Németh F. Bernadett, a Napló főszerkesztője nyújtotta át pénteken Szabó Éva főorvosnak (jobbra), a Csolnoky Ferenc Kórház Bébi Koraszülött Mentő Alapítvány kuratóriuma elnökének a több mint félmillió forintos adományt
Fotó: Balogh Ákos

– A Naplónak nem ez az első jótékonysági akciója, évente több ilyen eseményünk is van, illetve folyamatosan próbálunk segíteni nehézsorsú családokon, gyermeken – mondta Németh F. Bernadett. - A koraszülött alapítványt korábban is támogattuk, és úgy gondoljuk, hogy ezzel talán példát tudunk mutatni egy, az egész megyét érintő probléma megoldásában – tette hozzá a Napló főszerkesztője.

– Nagyon nagy segítséget jelent számunkra ez az adomány. Az alapítványunknak két fő tevékenysége van, így a mentés és a transzport, aminek zavartalan működéséhez járul hozzá ez az összeg, illetve az itt ápolt gyermekek mindennapi vizsgálataihoz nyújt segítséget – fűzte hozzá Szabó Éva főorvos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!