Veszprém

2015.03.11. 19:30

Eötvösre emlékeztek

Veszprém - Eötvös Károly sírjánál tartottak szerdán megemlékezést és koszorúzást az Alsóvárosi temetőben a politikus születésének 173. évfordulója alkalmából.

Marton Attila

Író, publicista, politikus, ügyvéd és gazdálkodó nemes volt egyszerre Eötvös Károly, aki képes volt megfelelni valamennyi tevékenységével kapcsolatos kihívásnak, fogalmazott beszédében Kállai Szilárd, a megyei könyvtár névadója könyveinek újrakiadója. Elmondta, a tiszaeszlári vérvádperben végzett munkájával, a megvádolt zsidók felmentésének véghezvitelével Európa-szerte elismerést váltott ki Eötvös Károly. Az ország elsősorban azok emlékezetét őrzi meg, akik felvállalják a rájuk szabott kihívásokat, hívta fel a résztvevők figyelmét beszéde végén Kállai Szilárd.

A megemlékezés zárásaként Pálmann Judit, a megyei könyvtár igazgatója és Ferenczy Gábor, Alsóörs alpolgármestere helyezett el koszorút a sírnál. Az igazgatónő megköszönte az egybegyűltek részvételét, majd elmondta, jövőre, Eötvös Károly halálának századik évfordulóját a tervek szerint nagyszabású rendezvénnyel ünnepli a könyvtár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!