Veszprém

2015.04.29. 12:13

Forgóné Kelemen Judit: A Jobbik nem támogatja a környezetterhelést

Veszprém – A Jobbik támogatja az olcsóbb energia biztosítását, de a környezetterhelést nem – hangzott el a párt sajtótájékoztatóján szerdán.

Szám Dorottya

Forgóné Kelemen Judit önkormányzati képviselő úgy fogalmazott, hogy tovább folytatódik a hulladékhasznosító, bio-fűtőművel kapcsolatos intézkedéssorozat anélkül, hogy az oly annyira konzultáció-párti fideszes vezetés bevonná az érintett terület közelében élő lakosságot.

Az önkormányzat a tervek érdekében belterületbe vonja a 0393 helyrajzi számú területet, amely jelenleg védelmi rendeltetési erdőterület, és amely így felértékelődik, szemben a közelben található ingatlanokkal, amelyek piaci értéke csökkenhet.

A Jobbik szeretné felhívni a lakosság figyelmét a beruházásra és az azzal kapcsolatos kérdőjelekre. Nevezetesen, hogy nem ismerjük mekkora emisszióval, forgalomnövekedéssel, területigénnyel, beépítettséggel jár majd az erőmű létesítése és üzemeltetése.

A Jobbik veszprémi szervezete emellett kezdeményezi, hogy Veszprém kössön testvérvárosi szerződést egy kárpátaljai várossal, hogy ilyen módon is segítsük a nehéz helyzetben lévő határon túl élő honfitársainkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!