Veszprém

2015.04.21. 16:40

Kárpátaljai magyarokon segítenek

Veszprém – Régóta várt kéréseknek teszünk eleget az idei évben a Dózsavárosban – hangzott el Halmay György és Hegedűs Barbara sajtótájékoztatóján a Dózsavárosi Tanács ülését követően.

Szám Dorottya

Megtudtuk, hogy a 2015-ös költségvetési évben teljes szakaszán megújul a Cseri utca és nem maradnak el a tervezett játszótéri felújítások sem. A Martinovics téri és az Árpád utcai játszótérre új fitnesz eszközök kerülnek, amelyek a felnőttek részére is hasznos szabadidő-eltöltési lehetőséget biztosítanak.

- A Csererdő és a Jutaspuszta esetében régóta várt tervezési és engedélyeztetési folyamatok indulhatnak el az úthálózat rekonstrukcióval és a közműépítéssel kapcsolatban. Bízunk benne hogy a következő évben minél több útfelújítást és járdaépítést sikerül megvalósítani – nyilatkozta Hegedűs Barbara, a városrész önkormányzati képviselője.

Hegedűs Barbara és Halmay György önkormányzati képviselők Fotó: Szám Dorottya

- A Dózsaváros 11. számú önkormányzati választókerületében képviselői keretből a lakossági igényeknek megfelelően utcanévtáblákat és információs táblákat helyezünk ki. Képviselői kezdeményezésre pedig a Veszprém a Kereszténységért Alapítvány május 17-én, vasárnap este nyolc órakor jótékonysági koncertet szervez a Petőfi Színházban – tette hozza Halmay György, önkormányzati képviselő.

A rendezvényen több zenei stílus helyi képviselői is fellépnek a kóruszenétől a rockon keresztül a jazzig. Az est teljes bevételét a kárpátaljai magyarok és az ott élő rászorulók megsegítésére ajánlja fel az alapítvány. A koncert védnökei Márfi Gyula veszprémi érsek, valamint Steinbach József református püspök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!