Veszprém

2015.04.17. 08:09

Nem lesz idén utazás kiállítás?

Legalábbis a régi formájában biztosan nem. Az évek alatt egyre kevesebb volt az érdeklődő, a szakma szerint is változásra van szükség.

Prevics Éva

Április első felében szokott lenni, idén azonban régi formájában biztosan nem lesz utazás kiállítás Veszprémben- ezt a megyei közgyűlés elnöke is megerősítette lapunknak. Polgárdy Imre szerint ez főleg az egyre csökkenő érdeklődésnek köszönhető. Hozzátette: az utóbbi években már csak Veszprém megyében volt hasonló rendezvény, más megyékben nem.

Az, hogy utazás kiállítás semmilyen formában nem lesz idén, még nem jelenthető ki teljes bizonyossággal.

A tourinform irodát is működtető Kft. az elmúlt években részt vett a v kiállításon-mondta a szervezet vezetője. Bérczi Beáta szerint az ilyen típusú kiállítások ideje lejárt. Megváltoztak az utazási szokások, az utazók ma már leginkább online tájékozódnak a lehetőségekről. Az arénában tervezett bemutatkozáson - ha egyáltalán lesz - nem vesznek részt.

Lovasi Árpád egy veszprémi utazási iroda vezetője a Naplónak elmondta:az utazás kiállításon nem az utak értékesítése, hanem a jelenlét volt a cél, hiszen az utakat már decemberben elkezdik kínálni. Szerinte érdeklődés volt, mindig akadt néhány bizonytalan utazó vagy bakancsos turista, aki még nem döntötte el, hova utazik abban az évben.

Egy pápai utazási iroda ügyvezetője szerint a bizalom miatt volt fontos az utazás kiállítás. Sütő Mónika azt mondta:fontos, hogy lássa az utazó, hogy egy szolgáltató valóban egy létező cég. A turisztikai szakember is megerősítette, hogy egyre több online foglalás érkezik az utóbbi időben, aminek ők örülnek is, hiszen energiát, munkát spórol meg az irodában az, hogy egy foglalást csak vissza kell igazolni, és nem kell jelentős időt tölteni az utassal.

Egy másik veszprémi utazási iroda vezetője szerint az utóbbi években az utazók jelentős része él az előfoglalási akciókkal, így sokkal olcsóbban tudnak pihenni. Piller Anna szerint tehát míg régen akár márciusban is sikerrel lehetett értékesíteni, ma már ezek a kiállítások nem az eladásról szólnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!