Veszprém

2015.05.16. 13:00

Civil egyesületek ünnepnapja

A Veszprémi Jeruzsálemhegyi Baráti Kör kapta a Pro Civitate-díjat, amelyet a kilencedszer megrendezett Civil napon adtak át szombaton.

Marton Attila

Az egész napos rendezvényen gasztronómiai, sport- és kulturális programok színesítették a kínálatot, a Hotel mögötti Szent Imre téren 27 civil szervezet mutatkozott be. A Kossuth Lajos utcán a rendőrség közlekedési ügyességi játékokat szervezett, a Posta előtti téren játszóház várta a gyerekeket. Az aluljáró felé vezető korlátokon amatőr katonák munkáit állították ki, a III. Béla művészeti szakközépiskola növendékei pedig veszprémi látképet ábrázoló festményt készítettek. Kora délutántól civil szervezetek adnak kulturális műsort, fellép a rovaniemi Ave kórus is.

A város közgyűlése évente ítéli oda a civil szervezetek munkáját elismerő Pro Civitate-díjat, az elismerést Porga Gyula polgármestertől vehette át Heiter Sándor, a Veszprémi Jeruzsálemhegyi Baráti Kör elnöke. Az egyesület a 19. század végétől 1950-ig működő Petőfi Kör jogutódjaként jött létre 1990-ben.

Kiosztották a főző- és sportversenyek díjait is: a halászléfőző-versenyen a Polgárőrség csapata diadalmaskodott a Buhim-völgyiek és az Ínycsiklandozók előtt. A Honvéd sporttelepen kispályás labdarúgó-bajnokságot a Dózsavárosi Baráti Kör nyerte, második helyen a Hetek, harmadikon a Haszkovó csapata végzett. A díjakat Porga Gyula és Heiter Sándor, a különdíjakat Németh F. Bernadett, a Napló főszerkesztője adták át a csapatok képviselőinek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!