Veszprém

2015.05.05. 14:44

Leesett az állatgondozó a létráról - menőhelikopter vitte kórházba

Veszprém - Fejsérülést szenvedett H. A., a Veszprémi Állatkert állatgondozója, aki munkahelyén kedden délelőtt az Afrika háznál ablakot tisztított, amikor leesett a létráról - közölte a Naplóval Török László igazgató.

Kovács Erika

Az igazgató elmondta továbbá, a férfivel napi rutin munkájának végzésekor történt a baleset, mentőhelikopter szállította a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházba.

Kollégája az Afrika háznál, ismertebb nevén a „zsiráfházban” a belső kifutóban dolgozott, ahol a látogatói üveg tisztítása közben esett le a három méter magas létráról látogatási időben, kedden délelőtt. A vendégek szóltak a dolgozóknak, akik az igazgatóval együtt azonnal a helyszínre siettek. A földre esett férfit felsegítették, aki a fejét fájlalta, de saját lábon hagyta el a baleset helyszínét, és a ház állatgondozói részlegébe segítették. Itt várta a mentőket, akiket az állatkert dolgozói hívtak.

- A Veszprémi Állatkert valamennyi dolgozóját mélyen érintette a hír, reméljük kollégánk mihamarabb egészségesen, felépülve térhet vissza hozzánk, illetve kedvenc állatai közé – fogalmazott Török László.

A Napló úgy tudja, a fiatalember a győri kórház idegsebészeti osztályán fekszik, állapota stabil. Megfigyelés céljából a következő  napokat még a kórházban tölti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!