Veszprém

2015.05.21. 16:32

Vendégek Bottropból

Veszprém – A megyeszékhely testvérvárosából, Bottropból érkező csoportot fogadott Porga Gyula polgármester a városházán.

Marton Attila

A közel harmincfős küldöttség néhány napos látogatáson tartózkodik hazánkban, csütörtökön rövid sétát tettek Veszprémben is. A városháza Kossuth-termében Porga Gyula a megyeszékhely gazdasági, kulturális és sportéletéről is beszélt a németországi vendégnek. Az időjárásra utalva megjegyezte, a kedvezőtlen körülményeket a híres magyar vendégszeretettel ellensúlyozzák. Felidézte, a nyolcvanas évek végén Bottrop és Veszprém között megkötött testvérvárosi kapcsolatot a hónap elején baráti záradékkal látták el. A gazdasági jellemzőket ecsetelve kiemelte, a munkanélküliség három százalék a városban, két cégnél ezer-ezer fő dolgozik, kilenc gazdasági társaság pedig 250 és ezer közötti, míg hetven cég 50 és 250 fő közötti munkavállalót foglalkoztat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!