Veszprém

2015.09.07. 11:45

Lezárták a Remete utcát, holnaptól híd se lesz (frissítve)

Hétfőn kora délelőtt lezárták Veszprémben a Remete utcát, így nem lehet rövid úton, a belvárosból, a Kopácsi utcán keresztül átjutni a Dózsavárosba.

Balogh Ákos

A helyszínen figyelmeztető és terelő táblák tudatják a meglepődő autósokkal, hídépítés van folyamatban, noha munkálatoknak látható jele még nincs, csupán egyetlen munkás bontja a Séd patakon átívelő kishíd rozsdás vas elemeit. Mielőtt megnyugodnánk, hogy ezt úgyis hamar befejezik, megtudtuk, hogy a teljes hidat lebontják, majd újat építenek helyette, így a munkálatok egy jó két-három hónapig is eltarthatnak

A Városfejlesztési Iroda a Naplót úgy tájékoztatta - az 1960-as években épült híd műszaki állapota és teherbírása már nem volt megfelelő, gazdaságosan nem volt korszerűsíthető, ezért a régi híd elbontása és új híd építése vált szükségessé. A kivitelezési munkálatok költségeire Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata 2015. évi költségvetésében biztosított fedezetet.

A felépülő híddal kapcsolatban megtudtuk, az monolit vasbeton szerkezetű, egynyílású, a szabad nyílás 8,3 méter, a felszerkezet hossza 9,3 méter, a kocsipálya szélessége 5,5 méter lesz, annak bal oldalán 0,5 méter széles kiemelt szegély, jobb oldalán a későbbi járdakapcsolathoz igazodó 1,65 méter járdaszegély épül.

A bontási munkák hivatalosan hétfőn indultak meg, az új híd építésének befejezési határideje 2015. november vége, azonban megnyitása a forgalombahelyezési engedély megszerzése után csak 2016. év elején várható.

Térképillusztráció: Hadnagy Marcell

 

A kivitelező Veszprémber Zrt. a híd átépítésének időtartamára ideiglenes forgalomkorlátozási tervet készített, amelyet a Veszprém Megyei Kormányhivatal Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztálya hagyott jóvá, erről az érintetteket a héten kívánják tájékoztatni

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!