Veszprém

2015.09.16. 17:43

Tudatos közlekedés: Megkezdődött a mobilitási hét

Veszprém - Szeretnénk a jövő nemzedékeinek egy tisztább és élhetőbb világot átadni - hangsúlyozta Halmay György az Európai Mobilitási Hét veszprémi megnyitóján.

Szám Dorottya

Tudatos közlekedés az óvodások szemével címmel rajzkiállítás nyílt a veszprémi városházán. Az Európai Mobilitási Hét keretében rendezett kiállítást Halmay György önkormányzati képviselő, a köznevelési, ifjúsági és sportbizottság elnöke nyitotta meg.

A kategóriák első három helyezettjeit is jutalmazták a rajzpályázaton, hátul a díjazott rajzok. Fotó: Penovác Károly

- A kiállítással arra szeretnénk felhívni a gyerekek és a szülők figyelmét, hogy az energiafogyasztásunkat, környezeti terhelésünket és közlekedési szokásainkat tekintve egy fenntarthatatlan állapot felé rohanunk. Szennyezzük a környezetet, befolyásoljuk az éghajlatot, rohamtempóban használjuk fel a Föld fosszilis energiaforrásait. Olyanok vagyunk, mint a lassan melegedő vízben ülő béka, amely nem veszi észre, hogy az, ami történik körülötte, előbb-utóbb a saját halálát okozza – fogalmazott beszédében a képviselő.

A rajzpályázaton díjat vehetett át a négyévesek kategóriájában Csonták Huba, Csizmadia Ajsa és Kókai Lili, az ötévesek közül Vörös Anna, Jugovits Kata, és Horváth Máté. A hatévesek körében Eizenacker Bence, Dede Vivien és Gerebics Gellért munkáját díjazták. A különdíjat nyert az Erdei tagóvoda Napsugár csoportjába járó óvodások közös alkotása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!