Veszprém

2015.10.14. 11:45

Észt estet szerveztek Veszprémben

Veszprém – Észt ételekkel, iparművészeti bemutatóval, előadásokkal és filmvetítéssel egybekötött észt estet szervezett a Veszprémi Magyar-Finn Egyesület (VeMaFi) az Eötvös Károly Megyei Könyvtárban.

Szám Dorottya

Teltház volt a VeMaFi legutóbbi rendezvényén, az Osztjuk az észt című esten. Szoboszlai Andrástól, a VeMaFi elnökétől megtudtuk, a programot két apropóból szervezték.

– A VeMaFi a Magyarországi Észt Intézet partnere lett. Eddig nem volt hivatalos kulturális képviselet Veszprémben Észtország részéről, az idei évtől az egyesületen keresztül az észt programok is elérhetővé válnak. Az, hogy a VeMaFi az észt kultúrát is képviselni szándékozik, akkor fogalmazódott meg bennünk, amikor a magyarországi Észt Nagykövetséget bezárták Budapesten. Ezt kötelessége felvállalnia a harmincöt éve működő egyesületnek, kötődünk az észtekhez. Ezért indult el az észt programsorozat, amelynek ez az első rendezvénye. A program másik oka, hogy jövőre Veszprém viseli a Finnugor Kulturális Főváros nevet egy éven keresztül. Ennek egyik fő pillére Észtország és az észt kultúra lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!