Veszprém

2015.12.23. 09:03

Átadták a Bujtor-emlékgyűrűt

Veszprém - Nagy Attila cipész kapta idén a Bujtor-emlékgyűrűt a Veszprémi Petőfi Színházban.

Balla Emőke

Az emlékgyűrűt Bujtor István özvegye, Bujtor Judit alapította öt évvel ezelőtt, hogy a színházi háttérmunkásokat jutalmazza. Bujtor István színművész, filmrendező és forgatókönyvíró, aki 2008–2009-ben, haláláig a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója volt, a színházi háttérmunkásokat különösen sokra tartotta. Őket köszöntik ezzel az elismeréssel, amit korábban premierek előtt adtak át, idén azonban a társulati karácsonyi ebéd előtt. Az elmúlt években Somogyi György fővilágosítót, Török Virág kellékest, Petrik Péter lakatostár-vezetőt és Kellerné Egresi Zsuzsanna művészeti főtitkárt, értékesítési vezetőt díjazták.

A díjátadással kapcsolatos teendőket idén a Színházi Dolgozók Szakszervezete vette át. Tóth Attila szakszervezeti elnök elmondta: a társulat tagjai a színházi háttérmunkások – világosítók, hangosítók, díszítők, jelmezkészítők, öltöztetők, fodrászok, a műhelyek dolgozói, művészeti munkatársak – közül szavazhattak, a színház felső vezetőire azonban nem. Az ötvennyolc leadott szavazatból – köztük egy érvénytelen – hét Nagy Attila cipészt jelölte meg, így ő lett az idei díjazott. A Bujtor-emlékgyűrűt Bujtor Judit adta át neki, azzal a gondolattal, hogy ha látná, Bujtor István is biztosan örülne ennek az elismerésnek. A társulat döntése alapján olyan ember kapja a díjat, aki megérdemelte.

A társulati karácsonyi ebéden Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója köszöntötte kollégáit, majd Nagy Károly apátkanonok ünnepi gondolatait is meghallgathatták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!