Veszprém

2016.01.14. 15:20

Helyi népszavazást kezdeményeznek a színházkerti mélygarázsról

Veszprém – A városi képviselő-testület öt tagja helyi népszavazást kezdeményez a színházkerti mélygarázzsal kapcsolatban.

Balla Emőke

A törvény szerint a helyi népszavazást a képviselő-testület tagjainak legalább egynegyede kezdeményezhet. Az öt ellenzéki képviselő csütörtökön a helyi választási bizottsághoz, illetve a helyi választási iroda vezetőjéhez, Mohos Gábor jegyzőhöz nyújtotta be a kezdeményezésről szóló kérését. Az általuk népszavazásra javasolt kérdés: "Egyetért ön azzal, hogy a színházkertben a zöldterület egy részének beépítésével ne épülhessen gépjárművek parkolására szolgáló létesítmény?"

Hartmann Ferenc azt mondta, azt szeretné, ha a képviselő-testület napirendre tűzné és tárgyalná a kérést. Gerstmár Ferenc a zöldterületek védelmét, megóvását hangsúlyozta. Katanics Sándor közölte, a közelben több parkolóház is található, a Szeglethy utcai mélygarázs is kihasználatlan, a kulturális városnegyedbe tervezett parkolóházra nem lesz forrása a városnak. Csermák Zoltán kiemelte, a színházkert a város vízgyűjtő területe, korábban egy nagy esőzés idején a Petőfi Színházat elárasztotta a víz. Forgóné Kelemen Judit szerint a veszprémi lakosok tudják meghozni a megfelelő döntést, ezért fontos, hogy megvalósuljon a népszavazás.

 

 

Porga Gyula polgármester közleményt juttatott el szerkesztőségünkbe az ellenzéki képviselők által felvetett népszavazási kezdeményezéssel kapcsolatban. Ebben többek között úgy fogalmaz:

,,A veszprémiek véleménye számunkra fontosabb annál, hogy csupán egy egyszerű eldöntendő kérdést tegyünk fel népszavazás keretében. Helyette sokkal hatékonyabbnak tartjuk a tavaly év végén bejelentett városi konzultációt. Korábbi tapasztalatainkat felhasználva az összes veszprémi háztartásba eljuttatjuk a kérdőívünket. Ez minden jelentős városi fejlesztésre – közte a színházkertbe tervezett mélygarázs fejlesztésére is – kiterjed. Ez a párbeszéd a népszavazás több milliós költségével ellentétben jóval gazdaságosabb a veszprémieknek, ugyanakkor kényelmesebb megoldást jelent átfogó véleményük kinyilvánítására. Ezért tisztelettel kérjük a veszprémi polgárokat, hogy segítsék munkánkat azzal, hogy részt vesznek az induló konzultációban és elmondják véleményüket Veszprém jövőjéről. Ellenzéki képviselőtársaimat pedig arra biztatom, hogy vegyenek részt a konzultációban és Veszprém fejlődése érdekében ne gátolják azt a munkát, amit végzünk és aminek eredményességét minden veszprémi érzi."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!