Veszprém

2016.06.29. 10:14

Napfényes jubileum - 25 éves a Kádártai Sporthorgász Egyesület

Veszprém-Kádárta – Gazdag programmal, rangos vendégekkel ünnepelte fennállásának 25. évfordulóját a Kádártai Sporthorgász Egyesület. Az alapító tagokat külön is köszöntötte az egyesület vezetése.

Tremmer Tamás

Negyedszázados jubileumát ünnepelte a Kádártai Sporthorgász Egyesület, a tagokat ez alkalommal családi napra várták a kádártai Bánya-tó partjára. Az időjárás a kegyeibe fogadta tagjait, a Nap néha már túl erősen is simogatta az ünneplőket.

Sándor László az eredeti alapító dokumentumot mutatja a jelenlévőknek

Az elmúlt 25 év pillanatait Jakab Tamás alelnök villantotta fel. Úgy fogalmazott, ez idő alatt esemény történt, hogy mindről beszélni lehetetlen. Ami látszik, a tagok nagyon sokat dolgoztak, a sok munka lassan meghozta az eredményét. Szépült a tó és környezete, elégedett vendégeik jó hírüket viszik. Versenyeikre mindig sokan neveznek. Üzemek, cégek szívesen választják horgászversenyek, családi napok helyszínéül a tavat. Hangsúlyozta, az egyesületi élet nem csak a horgászatról, hanem a barátságról is szól.

Porga Gyula, Veszprém polgármestere köszöntötte a jelenlévőket az elmúlt 25 év alkalmából rendezett ünnepi családi napon

Az egyesület vezetése nevében Sándor László elnök az alapító tagokat külön is köszöntötte, egy-egy emléklapot kaptak a hűségért. Szólt az egyesület kezében lévő felbecsülhetetlen környezeti értékről és a horgászat során létrejövő emberi kapcsolatokról, barátságokról.

A jubileum kapcsán megtartott családi napi horgászversenyen 21 csapat mérte össze tudását. Első helyezést ért el Csillag Zsolt és csapata (29,30 kilogramm), másodikként végzett Gáncs Sándor és csapata (26,56 kilogramm), harmadik lett Egyed Tamás és csapata (22,10 kilogram).  A legnagyobb halat, egy 6,56 kilós súlyú pontyot Szegletes Ádám fogta.

A hétágra sütő nap elől jó volt kis időre az árnyékba menekülni

Az elnökség gazdag és tartalmas programot állított össze. Fellépett Hatás Andrea (ének), a Kis-Bakony Táncegyüttes (néptánc) Kusnyér Anna (ének) és Kruppa-Jakab Éva (ének). Tartottak horgász bemutatót, lovas programot, kézműves foglalkozást.  A napot nagyszabású tűzijátékkal zárták.

A rendezvényen jelen volt: Porga Gyula polgármester, Czaun János önkormányzati képviselő és Balogh Tibor, a Balatoni Horgászegyesületek Szövetségének elnöke.

Balogh Tibor (jobbról) szövetségi elnök köszöntötte az egyesületet a jubileum kapcsán
Fotók: KSHE

Sándor László elnök szerint a rendezvény tökéletesen sikerült. Az ott lévők hangulata remek volt, a tűzijáték elkápráztatott mindenkit, szóval méltóképpen megünnepelték a 25. évfordulót. Nagyon hálás mindenkinek, aki bármily módon segítette a rendezvény sikeres lebonyolítását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!