Veszprém

2016.07.06. 15:02

Fontos a fiatalok véleménye

Veszprém - A helyi fiatalok és a város döntéshozói közti kölcsönös kommunikációt elősegítő, esti csocsó- és pingpongbajnokságot szervezett az Veszprémi Ifjúsági Házat működtető Lélektér Alapítvány.

Leitner Vera

- Ez egy hajnalig tartó rendezvény, mely lehetőséget ad, hogy a város döntéshozói és a fiatalok közt meginduljon a párbeszéd, elsősorban Veszprémről. Sok dologról van véleményük, ám nincs fórum, ahol a párbeszéd létrejöhet, ebben szerettünk volna segíteni - mondta a Lélektér Alapítvány vezetője, Takáts Emese. - A néhány évtizede, Faragó Sándor, a Pingpong doki által indított kezdeményezéshez is kapcsolódni kívánunk úgy, hogy egy kötetlen esti szórakozási lehetőséget biztosítunk a fiataloknak alkohol és az éjszakai élet veszélyei nélkül, prevenciós jelleggel.

Az esemény hajnali háromig tartott, 27 nevezővel. A bajnokságon Hegedűs Barbara és Ovádi Péter képviselő is megjelent, mindketten támogatják a kezdeményezést.

A versenyre párosban és egyéniben is lehetett nevezni
Fotó: Leitner Vera

- Fontos a felnövekvő generációk véleménye, hiszen ez a város nekik épül, néhány éven belül ők veszik birtokba; nem mindegy, milyen Veszprémet adunk át. Nagyon jó képességű fiataljaink vannak a városban, ezért lényeges, hogy építsünk rájuk, meghallgassuk őket - mondta el Ovádi Péter képviselő, frakcióvezető, aki az ifjúsági házban kialakuló kis közösséget is fontosnak tartja. - Személyes tapasztalatom, hogy a különböző közösségekhez való tartozás - legyen az sportkör, szakkör - plusztartalmat visz a fiatalok életébe, könnyebben megtanulnak együttműködni, felelősséget vállalni.

Plopp Dániel kortárs segítőként dolgozik a Lélektérnél, ő a munkája során tapasztal-ja, hogy a fiatalok elsősorban több programot igényelnek.

- Kevés az olyan szórakozóhely, ami valóban fiataloknak szól, és amellett biztonságos. Egy ilyen rendezvényen nemcsak jól érezhetik magukat, de előtérbe kerül az is, mit jelent megfogalmazni az igényeiket a döntéshozók felé. Ez a kölcsönös kommunikáció az alapja mindennek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!