Veszprém

2016.07.11. 17:35

Gondozatlan terület okoz gondot a Jókai utcában

Veszprém - Olvasónk jelezte, hogy a Jókai utcában, a Magyar Honvédséggel szemben lévő magánterületen hatalmas a gaz. Utánajártunk, mi ilyenkor a teendő, kinek kell jelentenünk, mik a további lehetőségek.

Piltman-Horváth Barbara

A hölgy elmondása szerint a terület elhagyatott, a hatalmas gazban a parlagfű is gondot okoz. Az elburjánzott növényzet már a járdát is elfoglalja, így kénytelenek a gyalogosok az úttesten kikerülni, ami nemcsak bosszantó, de balesetveszélyes is, hiszen nemcsak autók, de helyi buszjáratok is közlekednek arrafelé.

A romos kerítésen is túlburjánzik a gaz. A járdán is alig lehet tőle elférni, az úttesten kell kerülni Fotó: Penovác Károly

A város polgármesteri hivatalának közigazgatási irodáján azt a választ kaptuk, már tudnak az esetről és folyamatban van az ügy meg-oldása. - Az alapeljárás az, hogy az élelmiszerlánc-biztonsági jogszabályok alapján a jegyzőnek ellenőrzési jogköre van, a kötelező hatóság azonban a kormányhivatal élelmiszerbiztonság-felügyeleti osztálya. Ebben az esetben a közigazgatási iroda megnézi a területet, utána átadja az ügyet a felügyeleti osztályra. Ha intézkedés szükséges, akkor ők hozzák meg a kötelezést, amit a köz-igazgatási iroda hajt végre. Parlagfű esetében a jegyzőkönyvet is az iroda veszi fel és ők is rendelik el a közérdekű beavatkozást a tulajdonos terhére - tájékoztatott az iroda. Kérdésünkre elmondták, addig mennek a tulajdonos után, míg fel nem tudják vele venni a kapcsolatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!