Veszprém

2016.07.26. 19:50

Jobb együtt izgulni - Közösen várták a leendő veszprémi hallgatók a ponthatárokat

Veszprém - Idén is együtt várták a Pannon Egyetemre felvételiző hallgatók a kedd estére szervezett Felvételi pontpartin a központi ponthatárok kihirdetését.

Leitner Vera

A program a Veszprémben is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő kocsmakvízzel indult, a legfontosabb esemény azonban a felvételi ponthatárok kihirdetése volt, ami idén is sokakat vonzott az eseményre. A pontok alakulása évről évre változik szakonként és intézményenként, így mindig nagy izgalom előzi meg azok kijelölését.

- Egyre nagyobb az érdeklődés, a fiatalok szeretik együtt, közösségben megélni az ilyen eseményeket - mondta el Gombás Kornél, az egyetem kommunikációs és marketingreferense. - A Georgikon kar pincészete saját borokkal és gyümölcslével várja az ideérkezőket, és ilyenkor valamennyi kar információs pulttal képviselteti magát.

Az izgalmakat kvízverseny fokozta, melynek kérdései sok felvételiző diákot elgondolkodtattak  Fotó: Nagy Lajos

A jelenlévők nagy része veszprémi, azonban akadtak olyan felvételizők, akik messzebbről érkeztek. - Egy karra jelentkeztünk, úgy gondoltuk, eljövünk a ponthúzó partira is, mert ez egy nyári kirándulásnak is beillik - mesélte lelkesen Szárics Gabriella, aki Szegedről érkezett barátnőjével, Békési Szandrával.

- Amikor reggel felkeltem, már éreztem, hogy nagyon izgulni fogok egész nap, de ez azóta csak erősebb lett - mondta el Szandra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!