Veszprém

2016.08.04. 19:35

Veszített vonzerejéből a Völgyikút park

Veszprém - A Völgyikút park, igaz, közpark, azonban a látogatók, turisták közül kevesen fedezik fel az egyedi adottságú területet.

Kutasi Zsófia

A park területén állt egykor a népszerű Csomay-strand, amely 1933-tól a hetvenes évek végéig üzemelt és országosan is ismert volt. A terület mindig közkedvelt volt, azonban látogatottsága mára jelentősen visszaesett. Jelenleg sétány és tó áll az egykori strand helyén, amely ma is a város egyik egyedi adottságú természeti attrakciója. Azonban a látogatók, turisták közül kevesen fedezik fel a parkot, többek között azért, mert magánterületnek vélik. Kovács Zoltán, a városüzemeltetési iroda vezetője elmondta, a Völgyikút park a veszprémi önkormányzat tulajdonában van, fenntartója a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt.

A terület mindig kedvelt volt, azonban mostanában kevesen fedezik fel a Völgyikút park szépségeit. Talán a magas kőkerítés miatt? A képen Lennert Patrik, Török Vivien, Guth Karina és Rehus Dániel Fotó: Módos Csaba

A város közterei három kategóriába sorolhatók fenntartási szempontból: belvárosi, lakótelepi, valamint kertvárosi övezetbe. A Völgyikút park a lakótelepi kategóriába tartozik. A szakemberek rendszeresen gondozzák a területet, locsolnak, összeszedik a szemetet, metszik a fákat az erdős területen, valamint karbantartják a tavat. Az irodához korábban érkeztek olyan észrevételek, miszerint a park eldugottabb részein fiatalok randalíroznak, és szemetes a terület. Kovács Zoltán elmondta, mindig kezelik a felmerülő panaszokat, a karbantartás folyamatos, minden szükséges munkálatot elvégez a fenntartó.

A szakembertől megtudtuk, a tervek szerint a park a jövőben egy úgynevezett intermoduláris csomópont tanulmány alapján egy sétaút része lehetne. Ez az út a vasútállomástól indulva érintené a buszpályaudvart, a Völgyikút parkot, a várat, a Buhim-völgyet, valamint a Kolostorok és kertek területét.

A projektnek köszönhetően a parkot várhatóan jobban be lehetne vonni a város rekreációs területei, turisztikai látványosságai közé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!