Veszprém

2016.10.10. 11:26

Ellentétes nézőpontok - sajtótájékoztatót tartott Hegedűs Barbara

Veszprém – Hegedűs Barbara Fidelitas alelnök Kész Zoltán parlamenti aktivitása okán nyilatkozott, melyre az országgyűlési képviselő közleményben reagált.

Heffler Péter

Hétfő délelőtt a Fidesz veszprémi irodájában tartott sajtótájékoztatón Hegedűs Barbara, a Fidelitas országos alelnöke Kész Zoltán országgyűlési képviselő parlamenti munkájával kapcsolatban fogalmazott meg kérdéseket. Nyilatkozatában kiemelte, hogy Kész Zoltán 2015. március 17-e óta tagja az országgyűlés igazságügyi bizottságának, és a napokban, több sajtóban is megjelent hír szerint az ülések 61%-áról hiányzott, mellyel a kétszáz képviselőtársa közül a kilencedik helyet érdemelte ki a legtöbbet hiányzó parlamenti képviselők listáján, tudatta Hegedűs Barbara.

Hegedűs Barbara, a Fidelitas országos alelnöke Fotó: a szerző

- Mint független országgyűlési képviselőtől is minimum elvárás, hogy minden lehetséges módon a térségért dolgozzon, előmozdítsa a fejlesztéseket, a beruházásokat, és a parlament munkájában is részt vegyen – kezdte Hegedűs Barbara. - Veszprém és környékén élők azonban az utóbbi időben nem látták, hogy Kész Zoltán képviselői munkája során mit csinál, és úgy tűnik, hogy az egyéni politikai ambíciói minden esetben nagyobbak a választókerület érdekeinél. Országgyűlési képviselőként a parlament a munkahelye, és felvetődött a kérdés, hogy miért nem jár be, miért nem tiszteli a választókat, akik bizalmat szavaztak neki. Mindenki az elvégzett munkája után kapja a fizetését, ezért felmerül a kérdés, hogyha képviselő úr nem végzi a munkáját, akkor mi után kapja azt. Ezenkívül szintén kérdés, hogyha képviselő úr rendszeresen kerüli a parlamenti bizottságokat, és az ülések közel kétharmadán nem vesz részt, és azt sem tartja feladatának, hogy a választókerületnél lobbizzon, akkor hogyan kívánja képviselni a választókerületben élők érdekeit – mondta még a Fidelitas országos alelnöke.

Kész Zoltán nem sokkal a sajtótájékoztatót követően közleményben reagált az ott elhangzottakra. „Az elmúlt másfél évben több mint fél tucat alkalommal akadályoztuk meg, hogy az emberek életét negatívan érintő kétharmados törvényt hozzon az államgépezet, nélkülem ez lehetetlen lett volna. Száznál több írásbeli kérdést szegeztem a hatalomnak, több önálló törvénymódosítási javaslatot készítettem. A legaktívabb független képviselő vagyok a Házban, ezért leperegnek rólam a Fidesz sértései. Azé a Fideszé, mely 2006 és 2010 között bojkottálta a parlament működését, és rendre kivonult az ülésteremből. Azé a Fideszé, mely az igazságügyi bizottságban leszavaz minden ellenzéki kezdeményezést. Lehet, hogy Hegedűs Barbarának furcsa, de én nem egy gombnyomogató droid vagyok. Ellenzéki tevékenységem markáns elismerésének tekintem a kormánypárt kicsinyes vádaskodását, és továbbra is a választókerületemben élőket, a lopásmentes közéletet, valamint az európai demokráciát képviselem, és maradok a civilek hangja a parlamentben"- szólt Kész Zoltán közleménye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!