Veszprém

2017.02.22. 20:30

2017 a családok éve lesz

Veszprém - Két óvoda újjáépítése mellett több nagyberuházás kivitelezése is megkezdődik a megyeszékhelyen idén.

Marton Attila

A 2017-es veszprémi költségvetés főösszege közel 16 milliárd forint, amelynek harminc százalékát fejlesztésre fordíthatja a város, mondta Ovádi Péter, a Fidesz -KDNP frakcióvezetője. Hozzátette, párbeszéden alapuló költségvetést fogadhat el csütörtöki ülésén a közgyűlés, a büdzséből minden városrészbe jut fejlesztési forrás.

Hangsúlyozta, 2017 Veszprémben a családok éve lesz. Bővül az Aprófalvi bölcsőde, teljesen újjáépül az Egry úti és a gyulafirátóti Kastélykert óvoda. Az újszülöttek családjai ajándékcsomagot kapnak, valamint a város több pontján játszótér épül. A frakcióvezető elmondta, több nagyberuházás is kezdetét veszi idén: két körforgalom építése indul el a Csolnoky kórháznál, és szintén megkezdődik az iparterületen a Henger utca fejlesztése. A Modern Városok Program elemei közül az uszoda építése még idén elkezdődhet, és a színház felújításának tervei is elkészülhetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!