Veszprém

2017.01.14. 12:32

Megalakult a VILO egyesület

A közelmúltban alakult meg Vilonyán VILO néven a település helytörténeti, honismereti, kulturális életét átfogó civil szervezet.

Jákói Bernadett

Csaknem másfél évvel ezelőtt fogalmazódott meg a gondolat a település könyvtárosának fejében, hogy létrehozzák a hiánypótló egyesületet, amely a helyi közösségápolás mellett a község múltjának a feltárását, a hagyományok ápolását tűzték ki célul. -A település mesés szépségével megáldott környezete bővelkedik helyi, természeti, honismereti, ipartörténeti gazdagságban, így a mindennapi rohanás mellett észre sem vesszük ezeket a bennünket körülvevő megbújt, feltárandó értékeket. Közös feladatunk lesz, hogy megbecsüljük, megóvjuk és átadjuk utódainknak, az ideköltözőknek, vagy csak az átutazóknak. –fogalmazta köszöntőjében Gacsályi Erzsébet, helyi könyvtáros, aki ezen túl az új, megalakult VILO egyesület elnöke is.

A megalakult civil szervezet Vilonya értéktárát és a közösségi ,kulturális értékek őrzését emelte ki  feladatául

(fotó: Jákói Bernadett)

Rengeteg tennivalója lesz a jövőben a szervezetnek, csak remélni lehet, hogy az összefogás ereje hitet és gyümölcsöző eredményt teremt. A frissen megalakult civil közösség programjában a generációs kapcsolatokon keresztül a helyi gyökerek ápolását, a település kulturális értékeinek őrzését, valamint a szomszédos községekkel a jó baráti településkapcsolatok kialakítását emelte ki központi feladatául.  Fésűs Sándor polgármester szerint is kiemelten fontos a helyi identitás erősítésével a helyi értéktár összeállítása, ami a jövőben a település fejlődésének eredményes hozománya lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!