Veszprém

2017.04.17. 20:45

Aktuális jogi témákról tanácskoztak Veszprémben

Veszprém - A hazai közigazgatásban bekövetkezett változásokról és az új büntetőeljárási törvény kodifikációjáról is szó esett az Eötvös Károly jogásznapon a Veszprémi Törvényszéken.

Marton Attila

A harmadik alkalommal megtartott rendezvényen a megye bírói és ügyvédi karának, valamint ügyészi szervezetének számos tagja is részt vett. Kovácsfiné Nagy Judit, a Magyar Jogász Egylet Veszprém Megyei Szervezetének elnöke köszöntőjé után Kovács Zoltán, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára a közigazgatásban az elmúlt években végbement változásokról tartott előadást.

Láng László legfőbb ügyészségi tanácsos, a Legfőbb Ügyészség Nyomozásfelügyeleti és Vádelőkészítési Főosztályának vezetője az új büntetőeljárás aktuális kérdéseiről szólt, míg Menyhárd Attila, az ELTE Állam és Jogtudományi Kar dékánja a Polgári törvénykönyv használata során felmerült jogalkalmazási kérdésekről szólt előadásában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!