Veszprém

2017.05.20. 13:42

Húsznál is több civil szervezet mutatkozott be

Veszprém – A Közösség Kádártáért Egyesület kapta idén a Pro Civitate-díjat, az elismerést a 11. Veszprémi Civil Napon adták át szombaton.

Marton Attila

Az egész napos programsorozaton a hagyományoknak megfelelően délelőttől a város civil szervezetei mutatkoztak be, ezúttal húsznál is több egyesület települt ki a Kossuth utcára, hogy tevékenységükről és terveikről adjanak áttekintést egymásnak és Veszprém polgárainak.

A rendezvény keretében adták át a civil szervezetek munkáját elismerő Pro Civitate-díjat. Az elismerést a város közgyűlése évente ítéli oda, az oklevéllel és plakettel járó díjat Tavas Vilmos, az egyesület egyik alapítója vette át Némedi Lajos alpolgármestertől. A szervezet 2007-es megalapítása óta aktívan részt vesz a településrész kulturális és közösségi életének szervezésében, valamint karitatív, hagyományőrző és ünnepi programok lebonyolításában. Az egyesület munkájának egyik eredménye, hogy megtervezték a városrész címerét és zászlaját.

A korábbi éveknek megfelelően halászléfőző-versenyt is szerveztek a civil napon, amelyen ezúttal tíz csapat indult. A zsűri értékelése szerint a legfinomabb halászlevet az Egyetek csapat készítette, a második helyen a Dózsavárosi Baráti Kör, a harmadikon a Táncsics Nyugdíjasklub Öreg harcsák nevű formációja végzett. A csapatok képviselői Heiter Sándortól, a Veszprémi Civil Kerekasztal elnökétől kupát vehettek át, a Napló különdíját Gajdos József felelős szerkesztő adta át.

A rendezvény délutáni programjában kulturális csoportok mutatkoznak be. A díjátadó előtt koncertet adott a Veszprémi Ifjúsági Fúvószenekar, fellépett a Military Girls, a Betty és barátai speciális népzenei csoport és az Őszidő Nyugdíjas Klub. Műsort adott Bolla Rozál, a Country Linedance Family Egyesület és a Rolling Country Kerekesszékes Tánccsoport, valamint verset szavalt Rohrerné Czipp Irén, a Venőke tagja.

A gyerekeket napközben játszóház várta, a rendőrség bűnmegelőzésről és a toborzásról tartott tájékoztatót. A civil napot a Viktória együttes koncertje zárja késő délután.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!